Webhosting er en nødvendig omkostning for de fleste moderne virksomheder. Men medmindre du driver en utrolig trafikkeret og velbesøgt hjemmeside med masser af media som bruger en masse ressourcer, kan du måske nøjes og få mest ud af et billigere webhotel. "Man får hvad man betaler for" passer også tildels på webhotel brancher som den passer på andre, men grundet den høje konkurrence i branchen, kan du være heldigt, at finde noget rigtig godt til en god pris. At gå ned på prisen betyder nødvendigvis ikke, at du mister en masse nødvendige funktioner, det betyder dog, at du skal undersøge ekstra gebyrer, mulige funktioner og andre tilføjelses-muligheder.

For at hjælpe dig i en retning som vil sikre dig et godt og billigt webhotel, har vi nedenfor vist 3 af de mest anerkendte og brugte billige webhotel i Danmark. Alle tre udbydere klarer sig suverænt på brugerbedømmelser fra TrustPilot - man går ikke helt galt i byen med nogen af dem.

Billigt webhotel

Billigt webhotel

Selvom du har et stramt budget, så skal du huske, at selv det billigste webhotel er et godt webhotel hvis det møder dine behov. Tag dig tid og bliv sikker på, at webhotellet dækker dit behov for trafik, mulighed for integrering af media og hvilke specifikke krav din hjemmeside vil kræve. Er du ikke så skarp til webhosting, så er det måske en god idé, at vælge en udbyder som tilbyder ubegrænset support, hvis du skulle løbe ind i problemer du ikke selv kan løse.

  • Masser af ressourcer. Selvom du måske er på et budget, betyder det nødvendigvis ikke at du har lyst til at gå ned på at have en god og professionel side. Tag dig tiden og find det webhotel som inkluderer tilstrækkeligt plads for dig til, at boltre sig på.
  • Brugervenlighed. Nogen udbydere har skåret væk for omkostninger på "luksuriøse" og kendt kontrolpaneler og i stedet udviklet deres eget. Dette er et område du skal være meget obs på, det kan enten være et positivt eller negativt. En virksomhed som har gjort det med stor succes er UnoEuro (du kan finde vores rabatkode til UnoEuro på denne side samt læse vores test og anmeldelse), de har deres helt eget kontrolpanel som er utrolig brugervenlig selv hvis du ingen erfaring har med webhosting og hjemmesider. Du har alle de nødvendige funktioner som du skal bruge for, at drive en succesfuld hjemmeside og ikke mange unødvendige funktioner som er svære at finde rundt i.
  • Plads til vækst. Måske holder du din hjemmeside lille her i starten, men som din forretning og hjemmeside vokser, for du brug for en robust udbyder som kan vokse med dig. Hold derfor øje med udbydere som tilbyder muligheden for opgradering af fx ekstra plads, trafik, funktion, domæner m.m.

Uanset hvilke udbyder du vælger, så husk på, at det er et godt køb du er efter og ikke nødvendigvis den billigste løsning. Din hjemmeside kan være kilden til din indkomst, kundekontakt og andre investeringer som kan vise sig at være rigtig vigtige.

At være nærig kan koste dig

At spare penge er altid et plus set med økonomiske-øjne, men som alle der er blevet snøret af et ”billigt produkt” kan fortælle dig, så kan en beslutning 100% baseret på prisen give bagslag. Hold godt øje med de potentielle fælder kan være ved et billigt webhotel.

  • Ekstra gebyr. Du får en fantastisk pris på et webhotel, men ønsker du lidt ”ekstra” som mere plads, trafik m.m., så skal du hoste op med pengene. Kundeservice kunne også være meget begrænset medmindre du betaler for ekstra support og sågar betale en timepris for al’ support du har brug for. Hold også godt øje med ekstra gebyrer ved fx opsigelse af webhotel, ingen vil betale en dårlig udbyder endnu flere penge, hvis man allerede er utilfreds med dem. Læs derfor altid ”det med småt”, er du i tvivl om nogen og hvad du præcist får, så spørg deres support.
  • Overvej om det er værd at betale for 3 år af gangen. Nogle udbydere tilbyder en utrolig god pris, hvis du vælger at betale for en længere årrække. Det kan bestemt være en rigtig god idé at gøre, hvis du med sikkerhed ved, at webhotellet også dækker dit behov i fremtiden. Sørg derfor, at du her 100% enig i de betingelse du acceptere, du skal som minimum helst have mulighed for at opgradere til udbyderens egne webhoteller (begræns aldrig din egen vækst).
  • Se dig ikke tilfreds med dårlig support og ydeevne. Nogle udbydere sparer på performance og hardware, putter måske for mange kunder/webhotel på samme server eller andre måde begrænser din hjemmesides ydeevne grundet økonomi fra deres side. Forskellige bedømmelser og tests af udbydere kan give meget værdifulde informationer om det som udbyderen tilbyder, faktisk er det som kunderne får, der findes utallige på internettet fx TrustPilot.dk. Vær specielt opmærksom på om deres support er kan hjælpe dig i akutte situationer.

At finde og vælge et billigt webhotel

At finde et billigt webhotel er lige så nemt som at søge "billigt webhotel" i din browser, men at finde den rigtige udbyder kræve lidt mere arbejde. Brug et effektivt værktøj til at finde webhotellet som passer dit behov (såsom vores sammenlignings-værktøj på Webhotelmatch.dk) for at sammenligne med pris, plads funktioner, kraft og bedømmelser af udbydere. Bedømmelser er kritiske; professionelle tests og bedømmelser af ydeevne, oppetid m.m. er vigtige, men hvad der virkelig betyder noget er forbruger-bedømmelser. De er guld værd og viser ofte kritiske punkter af en udbyder. At få det webhotel din hjemmeside og forretning har brug for samtidigt ud faldgruber kan være svært, men ikke umuligt. At finde et billigt webhotel er ikke det samme som at være nærig. Tager du tid til at læse bedømmelser, holder øje med begrænsninger og læser alt det med småt, kan du få et webhotel som dækker netop dit behov inden for dit budget.