Simply.com Anmeldelse
Performance Test af Oppetid & Loadtid

UnoEuros hjemmeside - Forside

Simply.com har de seneste par år fået meget opmærksomhed og de bliver anbefalet på mange blogs, grupper og fora. De kører nemlig med en pris langt lavere end konkurrenterne.

Vi har derfor testet deres webhotel, brugerpanel, support m.m. for at se om den lave pris går ud over hastigheden, oppetiden eller sågar kvaliteten af kundeservice.

Først lidt baggrundsviden om Simply.com (tidligere UnoEuro)

Simply har i mange år vist fanen på den danske webhostingscene, virksomheden blev stiftet tilbage i 2004 hvor hjemmesider og specielt overkommelige webhoteller ikke var lettilgængelige. De har siden da haft stor fokus på, at vise at pris og kvalitet ikke nødvendigvis følges ad - muligt at få et godt produkt til en god pris.

Google Trends - UnoEuroDe er en af de få webhoteludbyderer som kun har oplevet stigende interesse for deres brand gennem årene - så et eller andet må de jo gøre rigtigt. De påstår sågar "99,99% oppetid" samt "kompetent og hurtig support" - hvilket næsten lyder for godt til at være sandt til prisen.

For at finde ud af om de holder hvad de lover, samt hvad der gør dem til en så eftertragtet udbyder, har vi købt deres mestsolgte webhotel; Basic Suite til 37,37 DKK per måned. Vi installerede derefter WordPress på webhotellet, da det er det mestbrugte CMS i verden, så chancen er, at du højst sandsynligt allerede bruger eller måske snart kommer til at bruge samme system.

Derefter udførte vi tests af hastigheden, målt oppetid i over en måned og indsamlet generelt performance data.

1. Hastighedstest

Hvor hurtig er en hjemmeside egentlig på et Simply webhotel?

Ifølge Pingdom, så loades vores WordPress test-hjemmeside på under 400 ms. Det er en rigtig hurtig load-tid for en hjemmeside som ligger på en delt server (shared hosting). Du kan selv teste hvor hurtig din hjemmeside er eller andre hjemmesider du kender ved at bruge Pingdoms testværktøj.

UnoEuro hastighed på vores WordPress hjemmeside - Før optimering

Testen overfor var uden nogen form for optimering af filer, cache osv. Vi ville derfor gerne se hvor hurtig hjemmesiden kunne blive med cache og optimering af HTML, JS og CSS.

Svaret er rigtig hurtig! Under 250 ms med cache aktiveret.

UnoEuro hastighed på vores WordPress hjemmeside - Efter optimering

2. 100% Oppetid over en måned

Oppetid er en utrolig vigtig faktor for din success med online forretning, blog osv., nedetid kan nemlig koste rigtig meget i tabt fortjeneste.

I over en måned testede vi vores Simply webhotel for udfald. Hvert eneste minute, hver time, hele døgnet rundt blev webhotellet testet og vi endte med en fejlfri oppetid på 100%. Gennem en hel måned var der ingen nedetid overhovedet, hvilket er langt over branchestandarden samt for webhoteller i samme prisklasse.

Performance test af oppetid og responstid på et UnoEuro webhotelPingdom er blevet brugt til at lave testene

3. Responstid - Hurtigste til prisen

Der er ikke meget ved at have en hjemmeside med en oppetid på hele 100%, hvis det tager dine besøgende utallige sekunder at forbinde - chancen er, at de besøgende allerede er gået tilbage til Google eller vælger at besøge konkurrentens hjemmeside.

Over den samme måned testede vi også responstiden på webhotellet. Baseret på en måned fik vi en responstid på gennemsnitlig 202 ms fra Danmark og 314 ms fra 9 forskellige europæiske lande. Det er tiden fra de besøgende indtaster dit domæne og trykker Enter til, at de får det første respons fra serveren. Det er ikke det samme som hjemmesidens hastighed (page speed), da det også afhænger af din hjemmeside og ikke kun webhotellet. Så det inkluderer ikke downloading af alle dine billeder, CSS filer, script osv.

Det er kort sagt imponerede, at man kan få et så billigt webhotel som reagerer på en femte del af et sekund og begynder at downloade hjemmesiden.

4. Kompetent og hurtigt support

Kundeservice er en af de områder der kan være det afgørende for rigtig mange kunder. Til at starte ud med, så har de ikke telefonsupport eller chat (de tilbyder kun telefonsupport for deres Pro og Enterprise kunder). Simply.com webhosting benytter sig af support tickets, men det er værd at nævne, at de virkelig leverer en fantastisk service her. Du får hurtigt kontakt med en hjælpsom og dygtige supporter som ofte kan hjælpe med at løse dit problem prompte. Om du har lavet rod i din .htaccess fil med 301 redirects eller spørgsmål til funktioner, så er de klar til at hjælpe dig.

For at sige det klart, så har vores oplevelse med deres support være rigtig god og hurtig.

Udover deres kundesupport har de et stort arkiv med supportartikler som indholder instruktioner til opsætning af mail (de har guides til både Mac, IOS, PC, Android, Thunderbird osv.), opsætning af FTP og meget mere. Der er ikke en email klient du ikke kan finde en opsætningsguide til.

UnoEuro support artikler som inkluderer de mest hyppige spørgsmål

5. Brugervenligt kontrolpanel

Simply er gået imod strømmen med deres eget unikke kontrolpanel/backend. Har du allerede kendskab til cPanel (kontrolpanel) så har du måske allerede oplevet hvor uoverskueligt det kan være. Hos Simply.com webhotel finder du ikke hundredevis af forskellige og ligegyldige funktioner - knapper som i bund og grund kun forvirrer. Alle de nødvendige funktioner som du har brug for til administrering af dit webhotel kan hurtigt og nemt findes i kontrolpanelet. Alt fra email administrering, SSL opsætning, WordPress opsætning, viderestilling af links og meget mere.

UnoEuros brugervenlige kontrolpanel - Email administration

6. Gratis SSL certifikat (Let's Encrypt)

Og nu hvor jeg nævnte SSL opsætning i ovenstående afsnit, så er det værd at nævne, at Simply tilbyder gratis opsætning af Let's Encrypt. Let's Encrypt er et gratis SSL certifikat som flere og flere udbydere er begyndt at opsætte gratis for dig og naturligvis er Simply med på vognen.

SSL certifikatet kan installeres med et enkelt klik og du skal ikke bekymre dig om opdatering af det, det hele klarer Simply.com for dig. På den måde kan du nemt få https krypteret din hjemmeside og ikke bekymre dig om, hvornår dit certifikat udløber.

Det er stadig muligt at tilkøbe andre SSL certifikater hvis du ønsker. Det er ikke nødvendigt at købe det igennem en tredjepart, det hele kan ordnes fra dit kontrolpanel som gør køb og aktiverer utrolig nemt.

Husk til sidst at viderestille http til https fx via .htacccess og du kan læse hvordan i vores .htaccess guide.

7. Daglig backup

Simply tager daglig "gratis" backup af alt dit data, hvilket kan være en stor fordel hvis du skulle komme til at gøre noget forkert eller ved en fejl slette noget. Dog skal du være opmærksom på, at skyldes data-tabet en fejl du selv har lavet, så tager de et gebyr på 25 EUR (ca. 185 DKK). Det kan derfor godt betale sig, at opsætte dit eget backup af hjemmeside, database og dine emails.

8. 14 dages penge-tilbage-garanti

Simply.com tilbyder to ugers penge-tilbage-garanti på alle deres webhoteller, hvis du ikke er tilfreds med produktet. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du køber et domæne sammen med dit webhotel, så kan du ikke få pengene tilbage for selve domænet. Domæner både .dk, .com, .co.uk osv. er ikke "Simply produkter" og de har derfor ingen direkte kontrol over domænerne. Skulle du ønske at fortryde dit køb, så bliver domæneomkostningerne trukket fra tilbagebetalingen.

Er det et .dk domæne du har købt og stadig ønsker det opsagt, så skal du logge ind i selvbetjeningen hos DK-Hostmaster (oplysningerne til din DK-Hostmaster bruger får du tilsendt fra dem, når du købet et domæne gennem Simply ), de administrerer alle danske domæner (.dk). Opsiger du et domæner hos dem, så får du heller ingen penge tilbage. Som kunde vinder du ikke rigtig noget ved at opsige et domæne, det er "nemmere" at efterlade det inaktivt – medmindre du selvfølgelig ønsker at få fjernet dit navn fra domæneregistret (whois).

Er planen at en anden skal have dit domæne, så slet det for gudsskyld ikke, men planen om at de derefter selv kan oprettet domænet. Mange ting kan gå galt og I kan ende om med at miste domænet helt. En tredjepart kan have fundet det ledige domæne og købt det med det samme, også selvom der kun er gået få minutter. Det sikre ville være, at simeplthen bare overdrage til den nye ejer gennem kontrolpanelet hos DK-Hostmaster. Det kræver ikke mere end den nye ejers email eller eksisterende DK-Hostmaster ID.

9. Installering af de mest anvendte systemer

Om du har tænkt dig at oprette en webshop eller en blog, så er det muligt med et enkelt klik hos Simply. Du skal ikke lege med svære konfigurationsfiler mere for at få din WordPress hjemmeside til at fungere korrekt, det hele bliver godt automatisk for dig. Blot indtast et par oplysninger som hvilket brugernavn du ønsker at bruge, password, email osv.

Du kan installere CMS som WordPress, Drupal, Magento og en håndfuld flere.

Et klik installering af populære CMS som WordPress, Drupal m.m.


Simply's webhoteller

At vælge et webhotel hos Simply er ikke så svært som hos mange andre udbydere, de har nemlig kun en "lille og stor" løsning kaldet Basic Suite og Pro Suite.

Basic Suite

Dette webhotel er deres mest populære og det er fuldt ud forståeligt, det koster nemlig 37,37 DKK per måned. Basic Suite kommer med 10 GB plads samt ubegrænset trafik, emails, email-konti, MySQL plads og subdomæner. Det er helt perfekt og hurtigt nok til at drive en blog, personlig hjemmeside eller mindre webshop i fx WooCommerce.

I vores tests af Basic Suite, har vi fundet ud af, at det ikke er kraftfuldt nok til at drive en hurtig Magento webshop, men derimod er det mulig at drive en webshop med WooCommerce i WordPress.

Pro Suite

Udover en pris på 121,44 DKK per måned, så er der tre forskelle fra Basic til Pro Suite: du får dobbelt så meget ydeevne i form af CPU hastighed og hukommelse og til sidst så har Pro 100 GB plads. Webhotellet er derfor mere velegnet til ressource-tunge hjemmesider fx en stor webshop i fx Magento. Du får selvfølgelig de samme fordele i form af ubegrænset trafik, emails, email-konti, MySQL plads og subdomæner.

3 måneders gratis webhotel

Det er allerede en god og konkurrencedygtig pris de leverer. Vil du dog gerne så det ekstra for dine penge, så kan du benytte vores Simply kuponkode som giver dig 3 måneders gratis webhotel. De bliver tilføjet oveni din bestilling, så i stedet for et år, så får du hele 15 måneders webhotel for pengene. "Rabatkoden" kan benyttes på både Basic og Pro Suite.


Anbefaler vi Simply?

Ja, uden tvivl.

Simply er perfekt til en bred vifte af brugere. Ligemeget om du skal drive en blog, webshop eller bare bruge webhotellet til email-administrering, så tilbyder Simply rigtig billigt rammerne. Deres eget unikke kontrolpanel gør styring at dit webhotel nemt for både IT-eksperter såvel som nybegyndere.

Til prisen er de klart et af de bedste valg af webhosting i Danmark - du får rigtig meget for pengene - www.simply.com.


FAQ

Hvilke betalingsmetoder accepterer Simply.com?

Du kan betale med VISA, Dankort, MasterCard, VISA Electron. Ydermere kan du sende betalingen til en anden person, det vil sige at du kan bestille et webhotel og domæne, men så sende regningen til din chef eller kunde som så betaler den.

Kan jeg betale med PayPal?

Nej, Simply accepterer ikke PayPal som en betalingsmetode.

Accepterer Simply bitcoin?

Nej, de accepterer ikke Bitcoin og vi kender faktisk ikke til en dansk udbyder som accepterer Bitcoin. Du skal kigge til udlandet for at få de muligheder, fx Namecheap.

Kan jeg betale på månedsbasis?

Nej, Simply sælger kun deres webhoteller på årligbasis/12 måneder.

Stiger priser efter første år?

Prisen på dit webhotel stiger ikke efter det første år. Hvis du bruger vores kuponkode som giver tre måneders gratis webhotel, så kan koden kun bruges en gang. Ved registrering betaler du for et år, men du skal første betale igen 15 måneder senere. OBS. dette gælder ikke domæner, de skal betales hvert år lige meget om du bruger rabatkoden.

Tilbyder Simply gratis domæner?

Nej, domæneregistrering er ikke gratis når du køber et webhotel. Registrering af domæner følger markedsprisen, fx er et .dk domæne kun 5 EUR (cirka 36 DKK) før moms, hvilket er prisen hos DK-Hostmaster. De har over 370 forskellige domæne-extentions (TLDs – fx .dk, .com, .info, .net osv.), så muligheden for et unikt og skræddersyet domænenavn er rigtig stor. Også såkaldte premium TLDs som .shop, .news, .marketing og mange flere. Du kan se hele listen på deres hjemmeside.

Vær opmærk på, at benytter du dig af dine 14 dages "fortrydelsesret", så får du ikke pengene tilbage for det købte domæne men kun webhotellet.


Simply guides

Vi har lavet en række guides som helst skulle hjælpe dig med dit Simply webhotel. Hvis du ikke finder svar på det du søger, så er du meget velkommen til at skrive til os.