Vores oversigt af domænepriser er ved at blive opdateret - den kommer hurtigst muligt online igen. :-)

Tjek om dit domæne er ledigt

Hvem er DK-Hostmaster?

DK-Hostmaster administrerer alle .dk domæner og det er primært kun danske virksomheder som er godkendte registratorer af .dk domæner. Du kan se listen over godkendte registratorer her.
Men dette betyder langt fra at du ikke kan have webhotel hos en udbyder som ikke er på den liste. Men det betyder at nogle af de internationale selskaber ikke kan registrere dit selve .dk domæne.

Hvad er et godt domæne?

Et godt domæne er simpelt, unikt og nemt at huske på. Efter som der er registreret godt og vel 1,3 millioner .dk domæner, så kan det være rigtig svært at få fingre i de korte domæner, altså dem på under 5 tegn. Simple og korte domæner er meget attraktive, da de har stort kundepotentiale og de er desværre derfor også meget ofte allerede optaget.
Derudover ses flere og flere personlige domæner såsom ens navn fx larspeterjensenhansen.dk, disse hjemmesider bliver ofte brugt som portfolio, CV m.m. Vi anbefaler, at hvis du har et navn som Kristian/Christian; et navn som man nemt kan komme til at skrive forkert, at du køber begge domæner. Derved er du 100% sikker på at en kommende samarbejdspartner lander på den rigtige side, ved at du både ejer christianvestager.dk samt kristianvestager.dk. Det koster kun 45 kr. årligt med moms. Samme koncept kan ofte effektivt tilføres virksomheder hvis navne kan staves på flere måder "ordlyd".

Mit domæne er optaget, hvad gør jeg?

I Danmark har vi en domænelov som beskytter personer og virksomhedsejere hvis interesse i et domæne er størst. Dvs. at har nogen købt domænet SlagterHansenSlagelse.dk foran næsen på dig og du er ejer af Slagter Hansen i Slagelse, så beskytter domæneloven dig og du kan ifølge loven bliver ejer af domænet. Samme primært gælder for navnebeskyttelse; ejer Lars Hansen ditnavn.dk, så har du også gode muligheder for at få domænet overdraget. JUF har skrevet en guide hvordan overtagelse af et .dk domæne i praksis foregår, vi kan varmt anbefale at du læser deres artikel.

DNS opsætning

DNS står for "Domain Name System". Domænenavne er den menneskelige måde at læse lange IP-adresser på internettet på. Angående DNS kontrol og hvordan det påvirker dit køb af domæne, så kan du bruge DNS kontrol til at vælge hvilken server/webhotel dine besøgende skal se når de besøger dit domæne. Hvis du har fuld DNS kontrol, kan du fx. have dit domæne hos UnoEuro (som tilbyder gratis DNS) og så indstille DNS til at vise indholdet fra dit webhotel hos fx Meebox. Er du kun på udkig efter et domæne, så kan vi stærkt anbefale en udbyder som tilbyder gratis DNS, så du nemt selv kan vælge dit eget webhotel, styre omdirigering af mails m.m.