AzeHosting Anmeldelse
Performance Test af Oppetid & Loadtid

Forsiden af azehosting.netAzeHosting er sammen med Meebox en af de yngre spillere på den danske webhotel-scene. De blev stiftet i 2010 på grundlag, at udvalget af danske webhoteller ikke var godt nok. De har vokset og udvidet meget siden de startede, men AzeHosting er bestemt ikke den webhoteludbyder som råber højest. De har vokset fra virtuelle servere i Danmark til i dag at have dedikerede servere både i Tyskland og Danmark.

For finde ud af hvor gode eller dårlige de lige præcis er, har vi købt et webhotel som vi har testet i over en måned for at finde et retvisende billede af performance. Det er blev testet med en standard WordPress installation.

Vi valgt at købe deres WEB1 da prisen er 14 kroner om måneden hvilket er en meget attraktiv prisklasse i Danmark. Webhotellet kører på en delt SSD server lokaliseret i Hvidovre, Danmark. Det er muligt at tilslutte op til 10 domæner på webhotellet, hvilket er væsentligt højere end konkurrenterne i samme prisklasse. Hos UnoEuro er det f.eks. muligt at tilslutte et ubegrænset antal domæner til dit webhotel. Det kræver dog at du har domænerne oprettet som DNS service som dem, hvilket koster godt 50 kroner i oprettelse. Jeg vil komme ind på de forskellige specifikationer længere nede i denne anmeldelse.

1. Stort set fejlfri oppetid – 2 udfald over en måned med testing

AzeHosting havde ingen decideret nedetid i løbet af december 2016 hvor vi testede deres webhotel. Derimod var der et par episoder hvor forbindelsen til webhotellet var utrolig langsom. Webhotellet viste sig ikke at være nede, men nogle af de hops forbindelsen tog under routing gav lidt problemer. Det er dog værd at nævne at de selv skriver, at deres webhotel i gennemsnit har en oppetid på 99% - hvilket er utrolig lavt.

AzeHosting.dk's oppetid testet af PingdomPingdom er blevet brugt til at lave testene

Webhotellet havde derfor en oppetid på 100%, men sammenlagt med 4 minutter hvor forbindelsen drillede - det er vel og mærket 4 minutter på en hel måned. De to udfald kan ses på tidslinjen i bunden af ovenstående billede.

2. Responstid – væsentlig højere end konkurrenterne

Efter en måneds testing af deres webhotel og dets responstid er vi endt med en gennemsnitlig responstid på 797 ms. fra forskellige europæiske lande hvilket er over 250% højere end responstiden på et UnoEuro webhotel. Overraskende nok, så er responstiden faktisk højere testet fra Danmark på 800 ms. i gennemsnit. Det det er hele 500% højere end vores testresultater fra UnoEuro.

AzeHosting's webhoteller kører sågar på en server med LiteSpeed som benytter PHP caching, så resultatet er meget skuffende. Responstiden er ikke en ranking faktor hos Google, men problemet er, at det var en stor indirekte effekt. En langsom hjemmeside giver færre besøgende. Dette er grundet, da besøgende klikker væk hvis din hjemmeside er langsom til at download, det fortæller dermed at din hjemmeside ikke er meget værd for de besøgende. Stille og roligt falder din placering på Google og du vil opleve færre og færre besøgende på din hjemmeside. Dine besøgendes tålmodighed og en langsom side er en utrolig dårlig kombination som i sidste ende rammer din omsætning.

3. God kundeservice

Godt kundeservice hos mindre webhoteludbydere er lidt som at spille plat eller krone. Enten så er det rigtig godt og personligt eller også er det nedprioriteret rigtig meget og den hjælp man kan få er langsom og nærmest fjendtlig. Men ikke hos AzeHosting.
Jeg havde fornøjelsen at snakke med deres kundeservice - de var meget kompetente, hurtige til at svare og venlige. De svarede hurtigt på alle mine spørgsmål og løste de problemer jeg havde.

Derudover, så er de et supportcenter med supportartikler, dog ikke særlig mange artikler men der er det allermest basale som email opsætning m.m.

Support artikler som kan findes i supportcentret hos AzeHosting

4. Mange gode funkioner

cPanel kontrolpanelet

cPanel som rigtig mange har prøvet og nogen forelsket sig i bliver benyttet på alle AzeHostings webhoteller, lige fra det helt billige til de helt dyre. Er du derfor afhængig af cPanel og synes at det er rigtig nemt at finde rundt i, så AzeHostings webhoteller en mulighed. Hvis det er første gang du har hørt om cPanel, så kan du læse mere om det i vores artikel: Hvad er cPanel?

1-click installer

Med cPanel kommer mulighederne også for at installerer alverdens forskellige systemet på dit webhotel. Der er alle de mest anvendte som WordPress, Magento, Drupal osv., så chancen for at du kan finde systemet du skal bruge er rigtig stor.

Gratis SSL på alle webhotel

SSL kryptering er i dag en nøglefaktor hvis man vil beskytte sin hjemmeside mod uventet gæster og nysgerrige sjæle. Ved at benytte HTTPS (S står for secure) bliver forbindelsen mellem dine besøgende og dit webhotel krypteret så ingen kan aflæse forbindelsen.

AzeHosting tilbyder gratis SSL kryptering af alle dine domæner på en af deres hjemmesider. Det er lige meget hvor mange domæner du har tilknyttet samt hvilket webhotel du har hos dem. Det kan dermed rigtig godt betale sig, hvis du har mange mindre hjemmesider/blogs som du gerne vil beskytte med HTTPS. Det er muligt at tilkøbe wildcard SSL så du også kan benytte HTTPS på subdomæner.

5. WordPress webdesign service..?

Det er med blandede følelser at jeg skriver om, at de også har en tjeneste hvor de opsætter og designer WordPress hjemmesider. Det er bestemt en tjeneste som rigtig mange eftersøger, men jeg har lidt modstridende holdninger omkring det. Mange udbydere tilbyder en form for hjemmeside-service hvor de enten vedligeholder den (opdaterer WordPress plugins) eller hjælper med at opsætte den. Det betyder dog ikke at jeg synes godt om det. Jeg kan godt lide når virksomheder holder sig til sin kernekompetence - i denne situation webhosting. Det er bestemt oplagt at tilbyde relevante tjenester, men de ikke er en ren webhoteludbyder mere, derimod en virksomhed som sælger IT-løsninger.

AzeHosting har en WordPress webdesign service


AzeHostings webhoteller

AzeHosting har hele fire forskellige kategorier af webhoteller svingende fra 5 kroner til 999 kroner om måneden.

Byg-selv webhotel

Det billiste webhotel starter ved kun 5 kroner om måneden. Deres byg-selv webhoteller er helt geniale for kunder som godt ved hvad de skal bruge og gerne vil undgå, at betale for funktioner de ikke har brug for. Det billigste kommer med 1 GB serverplads, 1 email-konto, 1 FTP-konto, 1 MySQL database samt 512M PHP hukommelse. Alt hvilket er nok ressourcer til at opsætte en mindre WordPress hjemmeside eller blog.

Alle webhotellerne kommer ubegrænset trafik og mulighed for tilknytning af gratis SSL certifikat. Serveren er placeret i Tyskland og kører på HHD diske. Så det er ikke det hurtigste webhotel du får, det lover de heller ikke. Men det er helt perfekt til at drive en testserver, et lille iværksætter projekt eller lignende som så senere kan opgraderes hvis nødvendigt.

Danske webhoteller

AzeHosting har fire forskellige typer af webhoteller som kører på SSD servere i Danmark. Alene af dette grundlag skulle de være skarpere end deres byg-selv webhoteller. De tre pakker koster henholdsvis 14, 29, 49 og 69 kroner per måned. Hver opgradering giver mere RAM og CPU-kraft. Det største SSD webhotel giver hele 50GB serverplads samlet mulighed for tilknytning af hele 150 domæner i alt. Det er det billigste af de danske webhoteller som vi har testet her på Webhotelmatch.dk.

Priser på de danske webhoteller på SSD harddiske

Professionelle webhoteller

De professionelle webhoteller kører på lynhurtige NVMe SSD servere lokaliseret i Tyskland. Der er fire forskellige webhoteller at vælge imellem til prisen 99, 199, 299 og 399 kroner per måned. Der første webhotel har hele 10GB RAM tilknyttet, som skulle være rigeligt for de flestes online projekter.

Reseller hosting

Reseller som det lyder af navnet, er en type webhosting hvor du kan sælge webhoteller til dine kunder eller forretningspartnere. Du har fuld styring over hvor mange domæner der bliver tilknyttet og hvor mange ressourcer de forskellige hjemmesider har til rådighed.


Anbefaler vi AzeHosting?

AzeHosting har rigtig mange forskellige webhoteller i forskellige prisklasser som passer forskellige behov. Chancen for at du kan finde et som passer netop dit behov og ikke skal betale for unødvendige funktioner er stor.

Deres support er rigtig god.

Deres oppetid har været fin, men jeg undrer mig over at de kun skriver "99% oppetid i gennemsnit" på deres egen hjemmeside.

Responstiden af webhotellet har været overraskende dårlig taget in mente at det er et SSD webhotel placeret i Hvidovre, Danmark. Testresultaterne viste sig at være 500% langsommere end deres danske konkurrent >UnoEuro som også tilbyder en rabatkode.