In Webhotel

Hvad er cPanel?

cPanel logo

cPanel er et meget populært web-baseret kontrolpanel. Det er et webhotel-værktøj som hjælper dig med administrering af dit webhotel med et grafisk og brugervenligt interface. Med cPanel har du fuld kontrol over dit webhotel uden at have nogen webhotel og server viden/kunnen.

Med cPanel kan du administrere alle de vigtigste elementer af filstyring, FTP, backup, styring af alt mail-relateret såsom filtrering af spam, autosvar, email viderestilling, styring af email-konti og meget mere. Ydermere tilbyder cPanel styring af brugeradgang (mulighed for oprettelse af midlertidige login til hvis man f.eks skal hyre en freelance programmør og kun vil give dem adgang til en bestemt del af ens webhotel), cron jobs, MySQL database administration og meget mere.

Softaculous - 1 Klik Installer

En ekstra og superb funktion ved cPanel, er deres store udvalg af software og CMS såsom WordPress, Typo3, Drupal, Joomla, Wiki og mange andre systemer som man kan installere med meget få klik. Samt det kan styre automatisk opdatering af dem, så du altid er up to date med de seneste sikkerhedsopdateringer og funktioner.

cPanel Softaculous

Alt i alt, så er cPanel er komplet webhotel-administrations-værktøj som er rigtig nemt at bruge. Hvilket nok også er grunden til at cPanel er blevet et så stort hit blandt mange webmasters, som førhen var nødt til at have viden til kodning for at kunne administrere deres webhosting. I dag kommer cPanel med når man køber et webhotel hos en udbyder, det er dog stadig ikke en branche standard og man er derfor nødt til at holde øje om det følger med.

Introduktion af cPanel

cPanel har næsten gjort styring af webhotel og udvikling til en leg, sågar for dem som er helt nye til webhoteller, hjemmesider m.m. Udover at være et web-baseret værktøj, så hjælper cPanel dig også med vigtige informationer om dit webhotel og hjemmeside som statistik af plads og trafik, besøgstal m.m. Så har du altid dine give oplysninger samlet et sted.

cPanel hjælper også med oprettelse og styring af databaser, du behøves ikke at have MySQL kendskab for at ordne det. Du kan også uploade og downloade filer til dit webhotel samt redigere i dem direkte igennem cPanels onlline redigeringsværktøj.

cPanels advancerede funktioner

cPanel Meebox

cPanel kan hjælpe dig med at oprette brugere til cPanel, FTP, MySQL, mail m.m., hvilket giver webmasteren fuld kontrol over hvem der har adgang til hvad. Ydermere kan du med meget få klik tilføje et ekstra domæne til dit webhotel, hvis din udbyder og webhotel-løsning understøtter det. Føler du dig ikke tryg ved at give en ekstern fuld-adgang til dit webhotel, så kan du oprette en bruger som fx kun giver ham adgang til FTP. Eller har du flere domæner parkeret på dit webhotel, så kan du give adgang til kun det ene domæne. Eller måske skal en medarbejde have adgang til kun en mappe på webhotellet, så de kan uploade produktbilleder. cPanel gør det altså utrolig nemt at administrere end masse forskellige bruger relaterede funktioner, hvem der har adgang til hvad og hvor meget.

Du har mulighed for at oprette domæne-viderestillinger, cron jobs, opsætning af CloudFlare og meget mere som skulle kunne tilfredsstille dig som webhotelejer eller webmaster.

Database styring

Styring af et af webhotellet vigtigste faktorer; databaser, kan nu gøres i cPanels grafiske interface. Hvad der førhen krævede stor ekspertise kan i dag klares af alle. Oprettelse og ændringer i databaser kan gøres direkte fra cPanel. Skal du have lave meget avanceret arbejde med databaser, har du selvfølgelig stadig muligheden for at bruge MySQL.

Statistik af webhotel

cPanel kan vise dig en masse praktiske oplysninger om dit webhotel, fx vise dig hvor meget trafik du har brugt ud af hvor meget du har til rådighed. Hvor mange besøgende du har haft, fra hvilke lande, hvad tidspunkt på døgnet og hvilke sider på din hjemmeside de har besøgt. Disse statistikker kan findes via. AWStats og kan give dig brugbar viden om dine brugers færden på din hjemmeside som du derved kan bruge til forbedring af din hjemmeside.

Konklusion

Der er ingen tvivl om, at cPanel tilbyder webmasterer sikkerhed og kontrol af deres webhotel og skaber en succesfuld online oplevelse gennem et super nemt men kraftfuldt interface. Driver du mange hjemmesider på forskellige domæner på samme webhotel, så giver cPanel dig overblikket til nemt og sikkert at kunne administrere dem alle gennem samme interface. Styring af subdomæner har heller ikke været nemmere, hurtigere, mere pålideligt og stabilt. cPanel er et alsidigt webbaseret værktøj.

Har du brug for cPanel og dets kraftfulde funktioner? Der er ingen tvivl om cPanel gør administrationen af webhotel nemmere også selvom du måske har megen erfaring med webhoteller, servere eller anden IT viden. cPanel tilegner og gavner ikke kun nybegynderen men også den hardcore IT-kyndige med mange års erfaring.

I Danmark er cPanel desværre ikke så udbredt, så du skal kigge lige længere efter for, at finde en udbyder som tilbyder dig cPanel. Udbydere som tilbyder cPanel på alle deres webhoteller er Meebox og cHosting.

Recent Posts