In Lav en blog, WordPress

WordPress logoWordPress’ popularitet er steget meget igennem de sidste par år og platformen er nu en af de mest brugte af sin slags. Hele 20% af alle hjemmesider der findes verden over befinder sig på WordPress platformen, hvilket er et meget højt antal når man tænker på at WordPress’ konkurrenter sakker mere og mere bagud.
Der findes dog mange som ikke kan bestemme sig for om de skal bruge WordPress eller Blogger. Begge platforme er gratis. Selvom en som ikke ved det fjerneste om at blogge højst sandsynligt vil vælge den sidste takket være den enkelthed den tilbyder er den første det bedste valg da den byder på mange flere fordele i det lange løb.
Herunder kan vi fortælle hvorfor WordPress er perfekt at blogge på.

Det er gratis

Vi ved at de fleste allerede ved det, men derfor er det alligevel værd at huske på. Selvom WordPress byder på mange sofistikerede funktioner og fantastiske værktøjer som gør det let at oprette og styre en blog er WordPress altså stadig gratis at bruge. Overvej eventuelt at installere WordPress gratis på dit UnoEuro webhotel - du kan læse en installations-guide her.
Man kan selvfølgelig vælge at bruge et premium tema eller en række premium plug-ins, men der er masser af gratis alternativer som næsten gør jobbet ligeså godt.

Det er open source

Det at være open source åbner op for en masse muligheder. Det muliggører tilpasning af alt, så man kan være sikker på, at alt er som man vil have det. Med andre ord kan man foretage ændringer… og masser af dem.
Derudover har man mulighed for at blive en del af et fantastisk samfund som konstant foretager ændringer med hensyn til temaer, plug-ins, og så videre. Disse funktioner forbedres hele tiden og nye temaer og plug-ins bliver udviklet hver dag.
Begyndere kan se frem til en masse hjælp og støtte fra samfundet. WordPress gør det muligt for enhver at svare på spørgsmål stillet på platformens forum og brugerne i samfundet er gode til at hjælpe hinanden.
Hvad er open source?

Det har masser af gratis temaer og plug-ins

Det er ikke alle og enhver der har lyst eller råd til at bruge penge på dyre temaer og plug-ins. Mange bloggere har stramme budgetter. Hvis man er en af disse bloggere tvivler vi stærkt på, at der er en bedre mulighed end WordPress.
Med en stor samling af gratis temaer og plug-ins vil man højst sandsynligt ikke få brug for at investere en eneste krone i at oprette en professionelt udseende blog. Der er flere end 2.600 temaer og mere end 31.000 plug-ins som man kan benyttes uden omkostninger.
Det er værd at nævne at disse temaer og plug-ins ikke nødvendigvis er mindre nyttige end deres modparter bare fordi de er gratis. Mange af de gratis temaer som tilbydes på platformen er ligeså gode – om end ikke bedre – end deres kostelige modparter.

Det er brugervenligt

wordpress-interfaceWordPress er let at bruge og selv en som kun ved det mest grundlæggende om at oprette og administrere blogs vil kunne bruge platformen uden problemer. WordPress’ interface er brugervenlig, hvilket er grunden til at de fleste hurtigt får styr på systemet.

Det er yderst tilpasseligt

Noget af det bedste ved WordPress er at man kan tilpasse en blog lige som man vil det. Mange af de andre platforme som tilbyder tilpasselige blogs er svære at bruge for begyndere da de kræver at man ved relativt meget om programmering og design. For mange bloggere er det tilpasselige element på andre platforme derfor ubrugeligt, da det kun er de færreste som har tilstrækkelig programmerings- og designviden.
Sammenlignet med disse platforme er WordPress nem at bruge og tilpasse. Det kræver hverken programmerings- eller designviden for at kunne bruge WordPress. Det kræver kun er par klik her og der for at give en blog et fantastisk nyt look.
Man kan finde temaer og plug-ins for enhver smag. Der er alt fra nyhedstemaer til anmeldelsestemaer, så uanset hvad man er ude efter kan man finde det på WordPress.

Det er SEO venligt

Derudover er WordPress også SEO venlig, hvilket gør det muligt at skabe naturlig trafik fra søgemaskinerne. Faktisk findes der også SEO relaterede plug-ins på WordPress, så det eneste man behøver at gøre for at sørge for hjemmesideindeksering er at installere en af disse plug-ins. På denne måde rangeres hjemmesiden med relativ lethed.
På Webhotelmatch.dk bruger vi plugin'et Yoast SEO

Et sidste ord

Når man overvejer alle de fornævnte funktioner samt det at det hele tilbydes gratis er det svært at se hvor man kunne få det bedre som en begynderblogger. Med al den støtte man modtager på WordPress bliver det noget lettere at få gang i en blogkarriere.

Recent Posts