In Hjemmeside

Hjemmesidedesignere og –udviklere går meget højt op i at skabe funktionelle hjemmesider som gør at brugerne nemt og hurtigt kan få adgang til information, uanset hvilken enhed og browser de hver især bruger.

Uanset om der er tale om at udvikle en blog eller hjemmeside fra bunden eller lave et nyt design til en eksisterende hjemmeside, så er kundens mål dybest set at opnå synlighed, udbrede information, tiltrække nye kunder, sælge et produkt, eller skabe et fællesskab. Grunden til målet kan være hvad som helst, men målet er altid at skabe en tiltalende, engagerende, og funktionel hjemmeside.

Design og udviklingsprocessen gennemgår de følgende faser:

lav-en-hjemmeside
Informationsindsamling: Dette er den første og en af de vigtigste faser i hele processen. Før du går i gang med et nyt projekt er det vigtigt at analysere både grunden til og målet med at udvikle en hjemmeside, hvilken målgruppe du helst vil tiltrække, og hvad du gerne vil opnå med din hjemmeside. Alt dette hører til under den samme paraply, nemlig informationsindsamling. Et andet vigtigt aspekt som hører til i denne fase er evaluering af dine konkurrenter. Dette giver dig en vis fordel under hjemmesideudviklingen.

Planlægning:

I denne fase planlægges og færdiggøres sidestruktur, indhold, navigering, og andre nødvendige funktioner.

Design:

Når du har optegnet den grundlæggende plan for hjemmesidens udvikling og bestemt dig for hvordan processen skal udføres er det tid til at designe hjemmesiden. I denne fase etableres dens udseende, brugerinterface, og navigeringssystem.

Det er meget vigtigt at du indarbejder elementer såsom dit firmalogo eller farver i designet for at etablere dit brands identitet. Derudover er det også vigtigt at designerens arbejde er gennemsigtigt og at han eller hun arbejder tæt sammen med kunden for at forvandle kundens aspirationer til virkelighed.

Udvikling:

I denne fase blendes idéer og designs for at skabe en visuel udgave af kundens målsætninger og mål. Med andre ord forvandles designet til en funktionel hjemmeside ved at skrive computerkoder, udvikle og opdatere passende indhold, og indsætte funktioner som forbedrer hjemmesidens ydeevne. I denne fase optimeres billeder og sider for at forbedre sidehastigheden.

Det kræver ordentlig computerkode af både front-end og back-end interface for at skabe en succesfuld hjemmeside. Dette betyder at der både skal skrives scripts med PHP, HTML5, og CSS som lever op til de seneste W3C standarder.

Testning:

Det at teste hjemmesiden er nøglen til at skabe den bedst mulige positive brugeroplevelse. Her isoleres hvert aspekt af hjemmesiden, såsom indhold, billeder, funktioner, og formål. For at tilbyde besøgende den bedst mulige oplevelse bliver du nødt til at levere en hjemmeside uden bugs og fejl.

Hjemmesiden blive derudover også testet og optimeret for at sikre browser kompatibilitet, sidehastighed, mobilvenlighed, og HTML og CSS koder.

Implementering:

For at få den færdigdesignede hjemmeside til at gå live skal du registrere dit domænenavn, købe web hosting for at kunne uploade produktet, og indsende hele hjemmesiden til søgemaskiner så den kan blive indekseret.

Det er altid en god idé at indsamle relevant information og lægge en plan før du går i gang med at designe og udvikle en hjemmeside. Ved at holde dig til den ovenstående proces vil du hurtigt kunne se at det kan være let at udvikle en effektiv og engagerende hjemmeside.

Recent Posts