In Lav en blog

Har du undgået at starte en blog, da du var i tvivl om hvordan du skulle starte? Al' den information og vejledning du kan finde på internettet, kan godt virke en smule overvældende. Men faktum er, at du kan lave dit første indlæg inden for en time – du skal bare følge vores 3-trin-guide nedenfor.

Trin 1 – Dit domæne og webhotel

Det første trin mod at have sin egen, er at købe det domæne du ønsker (fx fiskerihavnsvej25.dk) samt et webhotel. En hjemmeside som du 100% selv kan styre, ser meget mere professionel ud og sætter inden begrænsning på dine udfoldelser sammenlignet med en Blogspot, Tumblr osv.

Vælg hvilken webhoteludbyder du ønsker at bruge, det kunne fx være UnoEuro.

Screenshot af UnoEuros forside

Vi anbefaler UnoEuro til nyere bloggere, da deres kontrolpanel er utrolig brugervenligt, de har rigtige gode bedømmelser, vi har selv kun positive oplevelser med dem og så kan du installere den gratis blogging-platformen WordPress med et enkelt klik.

Da det er din første blog, så anbefaler at vi du vælger en billig webhostingløsning. Med den blog gror større og større og du får mere og mere trafik, så kan du opgradere til en større pakke, hvis det bliver nødvendigt. Så for nu, bare vælg den mindste webhotel ("Bronze" – brug evt. vores UnoEuro kuponkode som giver gratis tre måneder). Under bestillingen bliver du også spurgt om hvilket domæne du ønsker at bruge. Vi anbefaler at du ønsker et domænenavn som er relativt kort, nemt at huske og måske relevant til hvad din blog handler om fx camillasmodeblog.dk.

Når du har gennemført din bestilling og fået bekræftelsen fra UnoEuro; så er du klar til det næste trin.

Trin 2 – Opsætning af WordPress

Denne guide vil trin for trin viser dig hvordan du opsætter din blog, ved hjælp af webhoteludbyderen UnoEuro – de har en funktion som gør det muligt, at installere WordPress med meget få klik og du undgår al' kode og besværlig opsætning. Har du købt webhotel hos en anden virksomhed, så kan du også følge vores guide, da trinene ofte stort set er de samme.

Sådan installerer du WordPress

1. Log ind i dit kontrolpanel på UnoEuros hjemmeside og klik derefter "1-Click", du bliver nu vist en masse muligheder for installation af CMS (content management systems).

2. Klik på "Vælg" ud for WordPress

3. Vælg dit domæne og udfyld derefter felterne "Administrator's login" "Password", "Administrator's email", "Site name", "Interface language" – bare rolig, du kan ændre disse oplysninger senere hvis du får brug for det. "Tabel præfiks" er valgfrit og vi anbefaler faktisk at du lader feltet være blank, så der automatisk bliver genereret et sikkert præfiks (ved du ikke hvad det er, så bekymre dig ikke over det, du får ikke brug for den viden til noget :-)). Klik derefter "Installer nu".

unoeuro-installering-af-wordpress-compressed
For at logge ind på din nye WordPress blog, klik på administrator siden (eksempel.dk/wp-admin/), du kan eventuelt bogmærke siden, så du nemmere kan finde den igen. Du skal logge ind med de informationer du brugen i trinnet ovenfor.

Det første du burde gøre er at ændre din URL-struktur, så dine links ser sådan ud eksempel.dk/title-paa-indlaeg. Naviger til "Indstillinger > Permanente links", herefter skal du vælge "Navn på indlæg" og trykke "Gem ændringer".

Din blog bruger automatisk WordPress' standard tema, hvilket du kan ændre ved at navigere til "Udseende > Temaer". Du kan hjælpe at bruge en af de flere tusinde gratis temaer der er til rådighed, eller du kan købe et premium tema hos den største tema-portal ThemeForest.

Du kan også tilføje flere funktioner og tilføjelser til din WordPress-side, ved at installere plugins. Vi anbefaler at du installere et plugin, som kan hjælpe dig med at undgå spam kommentarer på din blog – det mest kendte plugin til dette er Akismet, som faktisk kommer præinstalleret med, du skal blot aktivere det før at det virker. Ydermere, så er der også mange tusinde gratis plugins og på samme måde som med temaer, så kan du også finde en masse premium plugins som også kan en del mere end de gratis. CodeCanyon er ejet af de samme som ejer ThemeForest, Envato.

Trin 3 – Skriv dit først blogindlæg

Nyinstalleret WordPress kommer med allerede publiceret indhold; en side og et indlæg. Du kan slette to ved henholdsvis at gå ind under "Sider" eller "Indlæg" og trykke på den røde tekst "Papirkurv.

For at skrive dit første blogindlæg, så gør du stort set det samme; "Indlæg > Tilføj nyt"

Allerøverst skal du skriver titel på dit indlæg – vi anbefaler at du ikke laver den for lang, da søgemaskiner ofte bruger samme titel i deres søgeresultater.

At skrive ens blogindlæg er ligesom at bruge Microsoft Word og du har samme funktioner med at gøre teksten større, fed, skråskrift, bruge overskrifter osv. Ønsker du at tilføje et billede, så skal du trykke på "Tilføj medier".

På din højre side kan du vælge at tilføje tags og kategorier, de kan bruges til at gøre det nemmere for dine besøgende, at finde indlæg om samme emne.

At offentliggøre et indlæg gøres nemt og simpelt ved at trykke på "Udgiv".

Lav dit første blogindlæg i WordPress
At oprette en side foregår stort set på samme måde. Du kunne fx oprette en side om dig selv og din blog; ofte kendt som en "Om mig" side. Samt så kan du også oprette en side, som forklarer dine besøgende, hvordan de kan få kontakt med dig. Det gøres simpelt ved at navigere til "Sider > Tilføj ny". Publicering/offentliggørelse af din side sker ved, at trykke på "Udgiv" knappen.

Du kan nu dele dine blogindlæg på sociale medier og få dine første besøgende/læsere. :-)

Held og lykke med dit blog-eventyr.

Recent Posts