In Webhotel

I den trykkoger af et erhvervsklima vi har i dag, er det vigtigt, at de rette løsninger implementeres i tide. Et andet vigtigt opmærksomhedspunkt er at sikre, at din virksomhed har et fuldt funktionsdygtigt website, der lever op til dine kunders forventninger uden at have problemer med driftssikkerhed og tilgængelighed. Når der først begynder at komme gang i dit website, kan et content delivery network (CDN) vise sig at være en god investering. Det forebygger fremtidige hovedpiner og nedetid ved at levere data fra den edge server, der ligger tættest på slutbrugerens position. Da det er bygget op ved hjælp af et kæmpe netværk af servere, gøres det muligt at skalere ressourcer, samtidig med at det eliminerer svagheder.

I denne artikel vil du få at vide, hvordan et CDN kan hjælpe dig med at øge ydeevne, brugertilfredshed og forbrug af ressourcer og båndbredde: Et ultra-hurtigt websted.

Årsagen til, at man skal forsøge sig med denne form for content network løsninger, er deres evne til at øge hjemmesidens hastighed og reducere pakketab. Når du først har sat denne løsning op, behøver du ikke længere bekymre dig om websitets hastighed. Teknisk er CDN løsninger bygget op med servere i forskellige netværk, som gør det muligt for hjemmeside-ejere at håndtere en kæmpe stigning i trafikmængderne. Det bedste er, at data bliver leveret fra edge-serveren, som er placeret tæt på brugerens position.
Har du et webhotel, så kan du hurtigt tilføje og benytte dig af en CDN. Populært så bruges det ofte sammen med cache plugins til WordPress, fx WP Super Cache og W3 Total Cache. Har du en løsning hos UnoEuro, så kan du læse mere om det i deres artikel som godt nok er fra 2012, men stadig utrolig relevant.

Data caching

Caching spiller en central rolle i forhold til at reducere brugen af ressourcer og båndbredde. Den gode nyhed er, at mange udbydere er klar over det, og den dårlige nyhed er, at de fleste af dem ikke har nogen anelse om, hvordan de skal implementere det på en fornuftig måde. Men dem, der leverer Content Delivery Networks, har praktisk erfaring med, hvordan man effektivt gennemfører de enkelte trin. Caching er en af de bedste måder til at øge hastigheden på.

Beskyttelse mod pludselige stigninger i trafikken

Når du lancerer en hjemmeside, er det formentlig fordi, du gerne vil få din forretning til at vokse, ikke? Dine bønner bliver hørt, og din website bliver populær i løbet af natten, og tiltrækker et massivt antal besøgende. Hvad hvis du ikke har tilstrækkeligt med computerressourcer til at håndtere denne pludselige stigning i trafik? Gå ikke i panik! CDN kommer til din hjælp. Det vil lade dig klare udsving i trafikken, uden at være en belastning for din forretning. Det skyldes, at de er en kombination af flere forskellige servere; serverressourcer kan nemt op- eller nedskaleres afhængigt af trafikmønstrene. Det vil sige, at selv om du ikke har brug for det lige nu, så er det der for dig, når behovet opstår. Det værste der kan ske for en website, er at den får masser af trafik uden at kunne håndtere det. Nogle virksomheder kræver ikke engang betaling fra deres kunder for at benytte en CDN service. Det vil sige, at du kan tilmelde dig tjenesten når som helst, og nyde den øgede sikkerhed og driftsstabilitet uden ekstra udgifter.

Beskyttelse imod Distributed Denial of Service (DDoS) angreb

Distributed Denial of Service (DDoS) angreb er et vigtigt opmærksomhedspunkt på grund af deres evne til at påvirke en virksomheds drift i negativ retning. Hundrede tusinder af virksomheder står overfor denne type angreb hvert år og må efter sigende, og gentagne gange, indkassere store tab i indtægt, troværdighed og ydeevne. Nogle af dem har endda måtte lukke helt ned. Når sådan et angreb først rammer dit netværk, kan din hjemmeside være nede i adskillige timer. CDN kan modvirke denne situation. Det har flere sikkerhedslag, som filtrerer brugernes forespørgsler, før de bliver lukket ind i netværket, og din(e) missionskritiske website(s) bliver dermed friholdt fra den slags ubehageligheder. Derudover er nogle content delivery networks pakket med teknologi og beder hver bruger indtaste en CAPTCHA-kode, før de kommer ind på siden.

Uafbrudt tilgængelighed

Sig farvel til situationer, hvor du gerne vil kunne tilgå dine filer, men ikke er i stand til det på grund af nedetid. Hidtil har det været sådan, at hvis din webhosting-udbyder bliver påvirket af visse problemer, bliver din forretning helt sikkert påvirket af det samme. Og derfra har du kun ret få handlemuligheder. I praksis er det at skifte webhotel ikke noget, der tager et minut eller en dag. En sådan øvelse kræver en række forskellige handlinger, herunder analyse og en god forståelse af mulighederne. Det eneste, du reelt kan gøre, er at vente på, at din udbyder klarer problemerne. Men disse generende problemer kan hurtigt undgås, hvis du har et CDN på plads. Det cacher de mest efterspurgte websider således, at hvis din udbyder har netværksproblemer, så vil det cachede data blive leveret til dine brugere af andre servere i stedet. Dermed er din hjemmeside altid klar til dine slutbrugere, selv hvis din udbyders webserver crasher. Hvis du gerne vil bruge et content delivery network til din(e) kritiske website(s), så få dig et pålidelig og kompetent webhotel. Et godt og billigt webhotel kan findes hos UnoEuro ved at indtaste vores rabatkode under køb. Da der er masser af udbydere, og der kommer flere til for hver dag, er der en stor risiko for at falde for falske leverandører. Det er derfor vigtigt, at man sætter sig ordentligt ind i firmaets profil, arbejdsfacon, prisstruktur og kunder, før du indgår en aftale med dem.

Bundlinjen

For organisationer, som er bekymrede for problemer med ydeevne og latency på deres website, er et content delivery network (CDN) et fornuftigt alternativ. Det kan hurtigt tage sige af problemer med hastighed, ydeevne, troværdighed og latency. Hvis det er penge, der afholder dig fra at komme videre med det, så fat mod, for der er mange gratis muligheder på markedet: såsom CloudFlare, Jetpack og CDN.net. Du kan vælge et webhotel, som giver både en god ydeevne og en god sikkerhed.

Recent Posts