In Webhotel

Hvis du har planer om, at hoste din egen hjemmeside er der mange beslutninger du skal tage. En af de vigtigste af disse er, hvilken internet hosting løsning du skal bruge. Det er en meget vigtig beslutning som kan påvirke din hjemmesides funktionalitet. Alt det hårde arbejde du lægger i hjemmesidens design er spildt, hvis du ikke vælger den rigtige hosting løsning til din hjemmeside.

Med de mange forskellige webhotel muligheder der findes på markedet, kan det være svært, at finde ud af hvilken løsning passer bedst til ens behov. Læs vores tips herunder. Læs dem grundigt og brug dem til at finde den ideelle internet-løsning til din hjemmeside.

Identificer dine krav

Det er vigtigt at du kender din hjemmesides krav. På denne måde vil du få en idé om, hvad du har brug for og dermed begynde jagten efter den bedste løsning. Kravene afhænger af hvilken type hjemmeside der er tale om og hvilke funktioner den skal byde på. Læs mere om de forskellige funktioner du skal lede efter når du vælger en internet-hosting-løsning.

Site Builder muligheden

Hvis du har benyttet et webbureau for at skabe din hjemmeside, kan du få listen over systemkrav fra dem. Hvis du har planer om at lave din side efter, at du har valgt internet hosting, er det en god idé at benytte løsninger som inkluderer Site Builder. Site Builder værktøjer gør processen uendeligt lettere og hjælper dig godt i gang med at hoste hjemmesiden – en af de få danske udbydere som har en Site Builder er Meebox.

Kontrolpanel

Tjek om hosting udbyderen giver dig adgang til et kontrolpanel som kan hjælpe dig med, at administrere internetpladsen du har købt. Hvis internet hosting løsningen har et kontrolpanel kan du bruge dette til at skabe blogs og hjemmesider; det er meget lettere end at skulle uploade files med FTP.

Upload muligheder

Identificer de mange upload muligheder din internet host tilbyder. Hvis løsningen tilbyder en lang række forskellige upload muligheder anbefaler vi at benytte den, da du på denne måde får fleksibilitet nok til, at vedligeholde og uploade din side.

Sikkerhedsegenskaber

Identificer de tilgængelige sikkerhedsfunktioner internet hosting løsningen har at byde på. Hvis du planlægger en e-handel hjemmeside skal du gøre dig mange tanker om sikkerhedsfunktioner.

Kundeservice

Det anbefales altid, at vælge et hosting firma med god kundeservice. Den support som udbyderen tilbyder skal ikke være begrænset til e-mail og telefonsupport. Ofte Stillede Spørgsmål gavner medlemmer i deres forsøg på at vedligeholde deres hjemmesider.

Scripts og databaser

Man skal benytte adskillige forskellige internet komponenter, scripts, og databaser for at skabe en hjemmeside. Vælg en hosting virksomhed som giver dig alle de scripts, internet komponenter, og databasesupport din hjemmeside kræver.

Windows eller Linux servere

Hjemmesider er designede til enten at blive hostet på Windows eller Linux servere. Benyt altid det server system som hjemmesiden kræver, for at sikre at alle funktioner og særlige egenskaber agerer præcis som planlagt.

Tilgængelige hosting muligheder

Delte hosting tjenester

Delte/shared hosting (også kendt som virtuelle hosting tjenester) er en tjenestetype som byde mange forskellige mennesker plads på den samme server. Antallet af hjemmesider som kan hostes på en fysisk server afhænger af dennes konfiguration. Visse fysiske servere kan hoste flere tusinde hjemmesider. Men man skal selvfølgelig forholde sig kritisk og tænke på præstation. Delte hosting tjenester er udstyret til, at kunne håndtere rimelige mængder. Men når de overloades bliver performance et problem. Anerkendte virksomheder gennemgør regelmæssigt serverens load og ydelse og foretager nødvendige ændringer ved, at tilføje flere servere. Delte hosting tjenester er billigere at benytte, men responstiden er noget langsommere end ved andre alternativer.

Dedikerede hosting tjenester

Dedikeret webhotel/server er det modsatte af en delt tjeneste. Udbyderne tildeler hver kunde deres egen internetserver. Dette sikrer, at tjenesten præsterer bedre end en delt tjeneste. En kunde lejer serveren et hvis stykke tid og kan benytte en lang række forskellige funktioner. På en dedikeret tjenester kan kunden hoste mere end én hjemmeside. Kunden har derfor større kontrol over deres server. Der tilbydes mere trafik og plads til dedikeret planer. Dette giver dig mulighed for, at hoste en hjemmeside som modtager en masse trafik. Hjemmesider som indeholder fortrolig data vælger som regel også at benytte dedikerede severe.

Co-location hosting tjenester

Modsat dedikerede hosting tjenester tilbyder co-hosting tjenester kun mulighed for at eje serveren. På denne måde får kunden endnu mere kontrol over serveren. Serveren står i en af de selskabets sikre datacentre. Denne tjeneste sikrer, at kunden har fuld kontrol over sin server. Udbyderen tilbyder døgnovervågning samt 99.9% oppetid. De sikre datacentre gør, at kunden formår at vedligeholde hjemmesiden. Dette sikrer maksimal oppetid. Co-location hosting er de dyreste indenfor hosting verden, men betragtes også som den bedste mulighed for yderst sikre hjemmesider.

Forhandler hosting

Forhandler/reseller hosting betragtes som en af en billigere alternativer og er en klar favorit til små og personlige hjemmesider. Webhoteludbyderen tilbyder plads på deres servere til en forhandler til en lav pris. Forhandleren sælger derefter serverpladsen videre til sine kunder. Hjemmesidedesignere og –konsulenter samt systemintegration-virksomheder påtager sig som regel forhandlerrollen. Priserne til denne type hosting tjeneste er ofte yderst overkommelig, hvilket fører til samtalen om tjenestens ulemper. Siden der er mange enkeltpersoner involverede i processen, kan det tage længe at få eventuelle problemer løst. Af denne grund er forhandler hosting tjenester mest passende til personlige hjemmesider eller blogs. Forhandlertjenester er ikke en mulighed for forretningsindehavere som har brug for hurtig support. Men de tjenesten er så billig er det en god måde at finde lidt personlig plads online på. Denne form for webhosting foregår som sådan på samme måde som delt/shared hosting, dog man opnår generelt ikke samme performance som ved sidstnævnte.

Ved at overveje dine behov og den bedste hosting tjeneste du har råd til kan du med nemt finde den løsning som passer bedst til din hjemmeside og dine behov.

Recent Posts