In Webhotel

Er relativt nemt at finde ud af hvilken form for webhotel man har brug for til sin hjemmeside; shared hosting er langt den mest brugt og solgte webhostingløsning og det er der mange grunde til. For det første er det billigt, for det andet, så kræver det ikke ret meget teknisksnilde. Og hvad med et brugervenligt kontrolpanel? Det finder man også hos de fleste udbydere som UnoEuro og cPanel som findes hos cHosting og Meebox. Men der er naturligvis også faktorer som gør at prisen kan være så lav, de kan nemlig være mindre stabile og fleksible som andre former som webhosting som dedikerede servere. Webhotel branchen er ingen undtagelse; betaler du mindre får du mindre.

Vi har nedenfor lavet en overskuelig liste af de forskellige fordele og ulemper ved almindelige webhoteller (shared hosting).

Fordele ved shared-hosting

Det er billigt, rigtig billigt

Denne form for webhotel er den billigste på markedet, med mindre du selvom finder en gratis løsning (hvilket jeg i øvrigt ikke kan anbefale, da listen af ulemper ville blive alt for lang). Men kan det gøres så billigt? Simpelt, serveren er delt mellem rigtig mange kunder, typisk delt mellem et par tusinde. Grunden til at så mange kan bruge samme server er grundet, at mange brugere overhovedet ikke bruger ret mange ressourcer og optager trafik/besøgende. Udbyderne kan derfor "oversælge" serverne, da de ved deres kunder ikke bruge ret mange ressourcer. Det er ofte meget mere lukrativt for webhoteludbydere end at udleje serveren til en kunde.
Der er mange flere penge i et udleje mange små ungdomsboliger end at udleje et stort hus.
Hvis du har en hjemmeside som kører på WordPress, Typo3, Joomla osv. med et par tusinde besøgende om dagen (hvilket faktisk er rigtig mange), så vil et delte webhoteller være tilstrækkelig og den billigste løsning. Begynder at arbejder med webshops og andre tungere hjemmesider, så kan det derimod godt være en VPS (virtuel privat server) sikre den bedste performance og stabilitet. Men statiske blogs eller hjemmesider kræver overraskende lidt af en server og kan derfor hostes rigtig billigt. Danske webhoteller kan i dag fås til under 20 kroner om måneden og billigst er hos UnoEuro til kun 9 kroner med vores rabatkode.

Brugervenlighed

Som kort nævnt ovenfor, med den lave pris så er målgruppen rigtig stor og rammer selv de ikke IT-tekniske. Du har og får ikke brug for kende noget til webhoteller, hvordan serverer fungere, DNS zones osv., det hele styres af din webhoteludbyder og de nødvendige funktioner kan styres fra et nemt og brugervenligt kontrolpanel. Installering af fx WordPress kan gøres i kontrolpanellet med kun en håndfuld kliks og du kommer andre til at se en kode. Udbyderne kender simpelthen deres kunder og finder konstant måder til at imødekommer deres ønsker og behov. Vi ser faktisk, at flere og flere kender lidt til webhosting og udbyderne tilføjer deres flere brugbare funktioner til deres kontrolpanel som ofte imødekommer "IT-nørderne" lidt. Dog selvfølgelig uden at gøre det mere besværligt for nybegyndere.

Ulemper ved shared-hosting

Begrænsninger

Som nævnt ovenfor, så er serverens ressourcer delte mellem af de hundredvis af hjemmesider som har webhotel på samme server. Det betyder at deler du server med nogle hjemmesider som begynder at bruge rigtig mange ressourcer. Det vil går ud over din performance, da antallet af ledige ressourcer falder og du kan risikere at opleve en langsommere hjemmeside, ustabilitet eller sågar nedetid i ekstreme tilfælde. Begynder at du opleve en stor fremgang i din online forretning og dit behov for et stabilt og stærkt webhotel stiger, så er det måske tid til at opgradere til en VPS (virtuel privat server) for at sikre fremtiden for din virksomhed.

Sikkerhed

Du er ikke bare begrænset på ledige ressourcer, men du har også begrænset på hvilket software der er installeret såsom antivirus til beskyttelse af dit webhotel. Mange udbydere har dog deres eget interne sikkerhedssystemet og scanner ofte deres servere. Men du har ikke fuld kontrol over det og kan kun have tillid til, at din udbyder redder dig hvis nødvendigt. Da der er tale om en delt server, så kan du desværre også risikere, at virus på en nabos webhotel spreder sig og gør skader på andres webhotel hvis ikke hele serveren. Risikoen er ikke så stor da teknologien er nået så langt, men risikoen eksisterer og du skal have det in mente hvis sikkerhed er første prioritet.

Afsluttende ord

Shared hosting er en fantastisk måde for små og mindre virksomheder at flytte eller skabe en forretning online. Det kan både spare dig for rigtig mange penge men også for tid grundet brugervenligheden.

Recent Posts