In WordPress

WordPress 4.5 har kodenavnet "Coleman" og blev offentlig få dage siden d. 12 April 2016, navngivet efter jazz saxofonisten Coleman Hawkins. I dette blog indlæg vil vi kigge på nyeste og de vigtigste funktioner som du får adgang til, hvis du vælger at opdatere til den seneste version.

Updatering og Backup af WordPress

Vi anbefaler stærkt at du tager en backup af hele din hjemmeside, før du opdaterer til WordPress 4.5. Afhængig hos hvilken udbyder du har dit webhotel, så kan det enten gøres i deres kontrolpanel fx cPanel, eller også kan du gøre det selv via et backup plugin såsom Updraft Plus (bruger vi selv hos Webhotelmatch.dk).
Grunden til at du burde tage backup er, at nogle tredjeparts plugins eller dit tema måske ikke fungerer 100% med den nyeste version af WordPress. De fleste populære burde allerede være kompatibel med 4.5, men hellere være på den sikre side, så du kan gå tilbage til 4.4 hvis du oplever problemer.

Inline Link Editor

Redigering af links på dine sider eller indlæg er nu blevet meget mere strømlinet. Når du nu klikker på "link" knappen i din WYSIWYG edtior i WordPress, så popper et lille felt automatisk op, hvor du enten kan indsætte den ønskede URL eller også søg efter interne links på min hjemmeside. Du kan også stadig bruge genvejen CTRL+K til at indsætte et link og så bare skriv den side du ønsker at linke til – ikke mere skal du fjerne dine fingre fra tastaturet. Du har dog stadig bruge den gamle linke editor hvis du ikke kan lide den nye; det gøres simpelt ved at trykke på tandhjulet.

Inline linking i WP

Nye Shortcuts

Nye tastaturs-genveje blev tilføjet tilbage i WordPress 4.3 og i den seneste version har de taget endnu et spring og tilføjet flere genveje som gør skriveriet lettere angående formatering af tekst.
Du kan nu lave tre bindestregen og det laver automatisk en horisontal linje (horisontal ruler) – dette er en funktionen som nok rigtig mange kender til fra Microsoft Word. Ydermere, så kan du også bruge primtegn (omvendt primtegn) `kode` til at tilføje kode til din side eller indlæg.

redirings-genveje

Live Responsivt Preview

Du kan nu få et forhåndsvisning af hvordan dit blogindlæg eller side vil se ud på forskellige enheder. Det er meget effektivt hvis du hurtigt vil se, hvordan en specifik side fx vil se ud på en telefon. Funktionen kan tilgås under Udseende > Tilpas. Herefter kan du vælge om du vil se din side på følgende scenarier; computer, tablet og smartphone. Førhen har du måske brugt browser developer tools eller også brugt en online preview tjente, men det kan nu hele gøres direkte i "Tilpasseren".

wordpress-4_5-live-responsive-preview

Hjemmeside Logo

For avancerede brugere, så vil denne funktion måske ikke være den store overraskende eller brugbar, men for mange som ikke gøre meget i tilpasning af sin hjemmeside, så gør dette en stor ændring – du kan nu tilføje et grafisk logo i stedet for tekstbaseret logo. Denne funktion kan også findes under Udseende > Tilpas – det er så simpelt som at trykke "Vælg logo" og så vælge det ønskede logo fra dit media-arkiv.

Billedeoptimering

WordPress har lavet nogle ændringer i maskinrummeret som gør, at dine billeder gemt på din server, nu bedre er optimeret og kan fyldte op til 50% mindre end førhen, med stort set ingen tab af kvalitet.

Login via Email samt Brugernavn

Det er gået op for WordPress, at mange brugere desværre glemmer deres brugernavn og det skulle være langt sværere at glemme sin email. Så du kan derfor nu i WordPress v4.5 logge ind i dit kontrolpanel både med brugernavn samt email.

Bedre integrering af Twitter

Twitter kan nu integreres nemt og direkte ind i WordPress uden noget tredjeparts plugin. Du kan nu fx vise "replies" som du har fået på et specifik tweet, hashtag osv. De testede selv funktionen tidligere på året og du kan se hvordan det ser ud her https://wordpress.org/about/testimonials/.

Læs mere

Recent Posts